Spillemandskredsen - Maskineri – Hopsa 101 GO0820

Spillemandskredsen

Maskineri – Hopsa 101 GO0820

Maskineri spiller traditionel musik fra Midtjylland - ”som vores bedstefar lavede den”, beskriver orkesteret selv deres musik. En stor del af melodierne er dansemelodier, hvor det er lige til at tage sig en svingom på dansegulvet. Så selvom vi her i en corona tid må danse sammen hver for sig lidt endnu, så er det muligt at tage en polka, vals eller hopsa på køkkengulvet. Melodierne stammer fra gamle nodebøger fra Silkeborg egnen.

Der er dømt strengeleg for violin og guitar. Melodierne er alle skønne traditionelle spillemandsmelodier. Guitaren leger med akkorder og understøtter violinen, så musikken får fylde. Melodierne spilles med stor energi og intensitet. Samtidig opstår der også en fin og spinkel sprødhed i nogle af melodierne.  

Duoen fandt sammen da violinisten Maja fandt en gammel node bog efter spillemanden Anders Top Jensen fra Kragelund. Melodierne er nedskrevet mellem 1892 og 1897. Node bogen har ligget på Engesvang lokalhistoriske arkiv, som har til huse på Engesvang skole, hvor guitaristen Søren har gået i skole. Så historiens vingesus sværmer endnu engang omkring vores skønne spillemandsmusik og kulturarv og vi får noderne støvet af og omdannet til lækker dansemusik.

Har du fået lyst til at lytte til Maskineri, så møder du:

Maja Kjær Jakobsen på violin, sang og guitar

Søren Vinther Røgen på Guitar og mandolin.

Kontakt Go´ Danish Folkmusic på go@ gofolk.dk, besøg hjemmesiden www.gofolk.dk eller www.maskineri.nu eller ring tlf.31 69 12 86.

                                                        Dorthe Linde Jørgensen  1/8-21

nach oben