Spillemandskredsen - Pernambuk – En opdagelsesrejse i 11 kapitler GO 0620

Spillemandskredsen

Pernambuk – En opdagelsesrejse i 11 kapitler GO 0620

Kristine Heebøll, feat. Timo Alakotila

To særdeles musikalske og kreative folkemusikere har her fundet sammen på en musikalsk legeplads, hvor improvisationer hen over temaer er hele essensen af musikken. I titlen er det beskrevet som en opdagelsesrejse. De to kommer vidt omkring på rejsen og tager glad og gerne lytteren med på rejsen. I disse tider, hvor vi ikke rigtig må rejse og os i Nordjylland, slet ikke må bevæge os ud af over kommunegrænsen, er det dejligt at få lov til at være med på denne rejse.

De legende lette violin toner sammen med dejligt klaver akkompagnement får tankerne til at flyde af sted. Der veksles hele tiden mellem klaver og violin i forhold til melodien. De to instrumentalister supplerer hinanden på formidabel vis. Og for at sætte en ekstra krølle på det hele, så er alle numre, hvor kun de to spiller, indspillet live uden de helt store aftaler. Altså har musikken fået lov til at vise vejen på opdagelsesrejsen.

Rejsen er foretaget med en nordisk tone og tilgang til musikken. Selvom langt størsteparten af numrene er nykomponerede, så er der ingen tvivl om at det er musik fra norden. Musikken har et rigtig godt drev, som fører lytteren med på rejsen.

Pernambuk, hvad er det nu lige det er? Det er et specielt hårdt træ, der vokser i Brasilien. Træet er særdeles velegnet til violinbuer og Kristine Heebøll beskriver denne CD´s rejse ”Med buen i den ene hånd og hjertet i den anden er jeg draget på opdagelsesrejse for at se hvorhen jeg bliver ført og forført – af Pernambuk”

Så uden at skulle pakke det helt store, så er det tid for at rejse en tur i norden.

Kristine Heebøll violin
Timo Alakotila Klaver
Gæstemusikere er Vesselil
Elisabeth Dichmann Violin
Clara Tesch Bratsch
Maja Aarøe Freese Cello/sang

Har du fået lyst til at lytte til denne CD kan du kontakte Go´Danish Folkmusic på enten www.gofolk.dk, go@gofolk.dk eller på tlf. 31 69 12 86

Dorthe Linde Jørgensen

nach oben