Spillemandskredsen - Svøbsk - Den langfingrede GO 0621

Spillemandskredsen

Svøbsk - Den langfingrede GO 0621

Sensommer er på vej over i efterår i skrivende stund og cd afspilleren tryller endnu engang med skønne toner fra folkemusikken. Denne gang er det Svøbsk der spiller.

Der er et godt drev og drive over musikken, når Svøbsk lægger fra land. Melodierne er Svøbsk´s egne kompositioner med en tydelig reference til den danske traditionelle spillemandsmusik med den karakteristiske ”Svøbsk lyd”. Titlen, Den langfingrede, er normalt ikke særligt flatterende, men det er det så alligevel, for det er det musik handler om. Vi hører strofer, låner lidt her og der og pludselig er en ny melodi blevet skrevet. Og som orkesteret også selv beskriver det at invitere gæster med, så låner de af og inspirerer hinanden, med deres forskellige tilgange til musik. Og det er bare ganske praktisk at have lange fingre, når man spiller på de fleste instrumenter.

Svøbsk består af en duo, der denne gang har inviteret to gæster med på henholdsvis piano og perkussion. Gæsterne følger i Svøbsk sporet samtidig med de tilsætter de virkemidler deres instrumenter har. Der er insisterende harmonika, hvor violinen svøber sig indsmigrende omkring. Lydbilledet varierer igennem hel cd´en, der sker hele tiden noget nyt, forskellige instrumenter komme r i spil. Det varierende lydbillede vidner om den alsidighed Svøbsk besidder stadig med stor kærlighed til den danske traditionelle musik.

Svøbsk består af

Maren Halberg                    Harmonika
Jørgen Dickmeiss              Violin, bratsch, guitar, jødeharpe, og sang

Gæster

Theis Langlands                 Piano og mundharpe
Simon Busk                        Perkussion
Katrine Daugaard               Sang

Vil du gerne vide mere og høre dette album?

Kontakt: Go Dansih Folkmusic på: go@gofolk.dk, www.gofolk.dk eller tlf. 31 69 12 86

Dorthe Linde Jørgensen    4/10-2021

 

nach oben