Spillemandskredsen - Trolska Polska – Eufori GO0720

Spillemandskredsen

Trolska Polska – Eufori GO0720

Eufori er en rejse i troldenes verden. Med til Cd´en er en pixibog med en troldehistorie. På oplægget fra Trolska Polska lægges der op til at læse historien sammen med børn. Så børnehaveklassen på min skole stod for skud og hørte troldehistorier og troldemusik. Børnene kunne slet ikke sidde stille og dansede rundt som elver og trolde. Så Cd´en bestod sin ”prøve” og er godkendt af troldekendere. Især titlen ”Slattenlangpat” vakte stor jubel. Det er altså skønt, når lidt forbudte og frække ord bliver sagt højt efterfulgt af ”I må ikke sladre derhjemme”.

Der er fanden-i-voldsk energi og spilleglæde over melodierne og troldemagien er intakt hele vejen igennem. Melodierne tager afsæt i dansetyper vi kender og foden kommer let til at vippe i takt og tage diskrete dansetrin. Orkesteret har selv arrangeret alle melodierne og som I kan se nedenfor, så behersker de alle en del instrumenter.

Trolska Polska består af:

Martin Seeberg        viola, violin, fløjte og komponist af alle melodier
Mads Kjøller-Henningsen    Fløjter, sækkepiber
Lasse Vaever Jacobsen        Nyckelharpe, viola d´amore, violin
Søren Vinther Røgen        Citter, mandolin
Magnus Heebøll        Percussion, tabla, kæbeharpe
Alexandra Nilsson        Cello, Violin

Har du fået lyst til at komme i troldehumør og lytte til denne Cd, så kontakt Go Danish Folk Music på www.gofolk.dk eller tlf. 31 69 12 86.

Dorthe Linde Jørgensen

15/2-2021

nach oben