Spillemandskredsen - VAEV_VAEV GO 1620

Spillemandskredsen

VAEV_VAEV GO 1620

VAEV er en duo der laver egne fortolkninger af traditionelle danske spillemandsmelodier samt enkelte egne kompositioner. De to arbejder meget med lydbilledet i deres musik. De kalder deres musik Folktronica, da det er en god blanding af traditionelle instrumenter tilsat elektronisk musik.

Duoen består af to meget erfarne herrer Poul Lendal og David Mondrup. David er uddannet rytmisk musiker fra konservatoriet og underviser nu i elektronisk musik. Udover den elektroniske musik behersker han også flere akustiske instrumenter. Poul Lendal er udnævnt som rigsspillemand og har spillet i 45 år i bl.a. Lang Linken. Også Poul behersker flere forskellige instrumenter og underviser ligeledes bl.a. på folkemusikkonservatoriet.

Instrumentalstykkerne er enten traditionelle dansemelodier eller nykomponerede melodier. Der er også enkelte sange/folkeviser med. I den lille pixibog der medfølger cd´ en finder du teksten til sangene. Som tidligere skrevet så eksperimenteres der hele vejen igennem cd´en med lyd og effekter. Og der eksperimenteres ikke kun elektronisk, men også med gamle traditionelle instrumenter vi ikke så ofte hører i den traditionelle danske spillemandsmusik

Og hvad spiller de så på!

David Mondrup: Laptop, harmonium, melodika, keyboard og sang

Poul Lendal: Violin, skeer, rummelpot, seljefløjte, jødeharpe og sang

Som gæst har de to inviteret Mia Guldhammer, som synger 4 af sangene.

Har du fået lyst til at lytte til denne spændende cd kontakt da:

go@gofolk.dk, besøg www.gofolk.dk eller ring til tlf. 31 69 12 86

 Dorthe Linde Jørgensen  02/08-21

nach oben